GYERMEKJÓGA

Ingyenes Gyermekjóga vehető igénybe, a Daganatos.hu Alapítvány jóvoltából.

A gyermekjóga egy csoportos fejlesztő foglalkozás. Segít megtalálni a testi és szellemi egyensúlyt miközben elősegíti az önbizalom és a kreativitás kialakulását. A gyermekjóga fejleszti az értelmi és érzelmi intelligenciát, a koncentrációt, miközben a gyerekek megtanulnak helyesen kommunikálni és nyitni társaik felé, mindezt egy vidám mozgékony óra során.Játékosan tanulunk testünkről, a természetről és az őket körülvevő világról. Minden típusú gyermek számára megvan a megfelelő jótékony hatással rendelkező jógapóz, amely segít oldani pszichés félelmeit, szorongásait, beszédhibáit és sok más problémát. Az órán sok közös játékban vehetnek részt, amik különösen jó hatással vannak szociális készségeikre, így segíthet felkészülni az iskolában való beilleszkedésre is. Játékos légzőgyakorlatokkal tanítjuk meg őket lecsendesedni, megpihenni, miközben a felnőtt jógapózokat számukra befogadhatóvá átalakítva egy közös mókázáson keresztül fejlesztjük a jobb és a bal agyfélteke egyensúlyát. Ezek a több izomcsoportot átmozgató gyakorlatok jótékony hatással vannak az idegrendszerre és a fizikai állóképességre, így segítenek az egészség megőrzésében vagy esetleges gyógyulásokban. Munkám során volt szerencsém megtapasztalni a gyermekjóga felsorolt hatásait, így minden gyerkőcös családnak őszinte szeretettel ajánlom.

Az óráimra jelentkező gyerekeket korosztály szerint válogatom össze. Ebből alakítottam ki három típusú gyerek jógát. Az eddig felsorolt módszerek és jótékony hatások minden típusú órában jelen vannak, csak bizonyos részletekre az adott korosztály igényei szerint nagyobb hangsúlyt fektetek. Így, a hozzám érkező gyermekeknek biztosítani tudom, hogy korához illő és érdeklődését fenntartó játékokban, feladatokban vehessen részt.

FOGLALKOZÁST VEZETI: Almási Fanni

Mindig is fontos szerepet játszott az életemben,a másokon való segítés. Születésem után egy évvel súlyos rákos daganatot diagnosztizáltak a testemben és a túlélésre való esélyeim igen csekélyek voltak. Betegségem felismerése egy hosszú, küzdelmekkel teli időszakot vont maga után. Ám a kitartás nem volt hiába hisz ma már teljesen egészségesen élem és élvezhetem az én csodálatos életem. Elhatároztam,hogy szeretnék reményt és minél több segítséget adni az embereknek így elvégeztem egy Gyermek és Család jóga oktatói képzést. Azóta a mindennapjaimat a gyermekek nevetése és mókázása tölti ki. Ha úgy érzi szívesen elhozná gyermekét egy Játékos jógaórára, hívjon bizalommal, hisz minden kis csemetét szeretettel várok

Bővebb információkért hívja az alábbi számot:

+36702469277

gyermekvitalstudio@gmail.com